Företagsfinansiering  /  3 jul 2019  /  1 min

Företagsbloggens topp fem

Dags för semester. Det betyder att bloggen tar ett litet sommaruppehåll. Men innan dess listar vi de fem mest lästa inläggen hittills under 2019. Har du missat något?

Två kollegor som tar det lugnt på en vit segelbåt under sommarsemestern

1. Vad kräver en VD av en CFO idag?

Från sifferexpert till strategisk rådgivare. De senaste åren har skillnaden mellan en traditionell och modern CFO blivit allt tydligare. Collectors VD, Martin Nossman redogör för hur ekonomichefens roll har förändrats.

Läs blogginlägget här!

2. CFO i ett tillväxt bolag - utmaningar, fördelar och lärdomar

Att vara CFO i ett tillväxtbolag kräver egenskaper och kunskaper som skiljer sig från mogna bolag. Magnus Erkander var CFO på Collector Bank och menar att det är det roligaste och svåraste jobbet han haft under sina 37 år i branschen.  

Läs blogginlägget här!

3. Tillväxtbolagens utmaningar

Bolag som växer stöter ofta på utmaningar ­– det är lätt att glömma se helheten och istället stirra sig blind på försäljning. Under sina år som revisor har "tillväxtrevisorn" Sven Cristea lärt sig ett och annat som kan vara till hjälp för bolag i kraftig tillväxt.

Läs blogginlägget här!

4. En finansieringsstruktur för tillväxt

Många företag nöjer sig med basal ekonomisk styrning och en kortsiktig finansieringsstruktur. Men för att växa och skapa ett handlingskraftigt bolag krävs mer än så, det har David Filipsson på Fintegrity lärt sig efter 10 år i branschen.

Läs blogginlägget här!

5. Rekryteringsbolagen - enkla att starta, svåra att driva

Rekryteringsmarknaden beskrivs ofta som en lukrativ bransch med låga inträdesbarriärer. Att starta bolag är enkelt. Men hur lätt är det att driva? Genom att granska några årsredovisningar, får vi inblick i en bransch som präglas av finansiella utmaningar.

Läs blogginlägget här!

Bloggen tar nu ett sommaruppehåll och är igång med nya inlägg i augusti. Passa på att prenumerera på bloggen så att du inte missar när vi är tillbaka.

Börja prenumerera redan idag!

Kommentarer

Företagsbloggen

Prenumerera på bloggportal

Prenumerera på handel

Prenumerera på företagsfinansiering